Chokladkaksgrund
Torr chokladkaka är inget att hänga i granen, därför är chokladreceptet mer som en kladdkaka, alltså lite tyngre än sockerkaka. Men vill man inte att muffinsen ska bli allt för kladdiga så är det bara att grädda dem en liten stund till.

Smält smöret och låt det svalna.
Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 175ºC.
Mät upp vetemjöl, vanilj och siktat kakao i en skål och rör ihop det ordentligt.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Häll i det avsvalnade smöret.
Rör ner mjölblandningen med ägg, socker och smör. Rör tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen tills muffinsen har fått en bra konsistens. Testa med en provsticka hur pass kladdig dom är. Tänk på att de stelnar ytligare lite när de kalnar.

Smält smöret och låt det svalna.
Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 175ºC.
Mät upp vetemjöl, vanilj och siktat kakao i en skål och rör ihop det ordentligt.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Häll i det avsvalnade smöret.
Rör ner mjölblandningen med ägg, socker och smör. Rör tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen tills muffinsen har fått en bra konsistens. Testa med en provsticka hur pass kladdig dom är. Tänk på att de stelnar ytligare lite när de kalnar.

Kommentarer
Trackback