Chokladkaksgrund

Smält smöret och låt det svalna.
Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Sätt ugnen på 175ºC.
Mät upp vetemjöl, vanilj och siktat kakao i en skål och rör ihop det ordentligt.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Häll i det avsvalnade smöret.
Rör ner mjölblandningen med ägg, socker och smör. Rör tills det blir en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen tills muffinsen har fått en bra konsistens. Testa med en provsticka hur pass kladdig dom är. Tänk på att de stelnar ytligare lite när de kalnar.

Sockerkaksgrund

Värm ugnen till 175ºC. Plocka upp muffinsformar på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulvret, ställ åt sidan.
Vispa sönder äggen och häll sedan i sockret och vaniljen. Vispa ordentligt så att det blir riktigt pösigt.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt koka upp.
Rör ner smöret och mjölken med äggen och sockret, medan det är varmt.
Häll sedan i mjölblandningen och vispa tills det blir slätt, men inte mer än nödvändigt.
Häll smeten i formarna och grädda i ugnen tills det blir en gyllene yta.
Stick ner en provsticka i mitten av en muffin, är den kladdig så grädda några minuter till, är den ren så är dom klara.

Cupcakesgrunder
De två grundrecepten kan självklart varieras i det nästintill oändlig. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Man kan tillsätta frukt eller bär i smeten, eller nötter och chokladbitar och godis. Smaksätta med något extrakt eller pepparmint. Det väljer man själv.

Om bloggen
Jag som driver bakbloggen Make a Cake heter Isabella Sarrión. Att baka har varit en passion för mig under en stor del av mitt liv. Att fylla köket med en doft av nybakat bröd, kanelbullar eller chokladkakor som kittlar doftsinnet är oslagbart, och kan nog få vem som helst att mjukna.
Jag bakar allt ifrån söta cupcakes till grova lantbröd. Här i bloggen delar jag med mig av mina tips, idéer och recept, både gamla goda favoriter och spännande nyheter.
Att kunna skapa något som fyller smaksinnet med lycka och glädje, och att dessutom kunna dela det med personer man tycker om är något som driver mig till att vilja utveckla mina kunskaper i köket.
Bakverk ska dock inte bara smaka sensationellt gott, dom ska också vara små ätbara iögonfallande konstverk också. Därför delar jag med mig av dom i form av bilder som jag själv har tagit.
Jag jobbar bland annat som fotograf och driver även fotobloggen sarrion.blogg.se, kika gärna in där!
Välkommen in i mitt bageri!
Varma nybakta kakhälsningar från
