Bakbloggen

recept baka cupcakes kakor bröd bullar

Lemon Pie





Frosting

Den kanske vanligaste toppingen på just cupcakes (och morotskaka) är crem cheese frosting. Det går att bre på med en sked, eller så användes man en sprits. När frostingen har varit i rumstemperatur ett tag blir den ofta lite rinnig. Då kan det vara idé att stoppa den i frysen någon minut, och sedan fortsätta arbeta med den. Du kan även färga frostingen med karamellfärg.


Du behöver:
60 g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron, saften
100 g färskost (Philadelphiaost)
Några droppar valfri karamellfärg

Gör såhär:

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt med elvisp.

Tillsätt sedan färskosten.

Färga glasyren med karamellfärg om du vill, eller låt den vara vit.

Låt den stelna ca 10min i frysen och dekorera sedan muffinsen. Strö över strössel, bär eller vad du nu vill, om du vill.
 


Vaniljbullar





Födelsedagsmuffins

 


Kanelbullar

 


Kakmonstercupcakes




RSS 2.0